Гръцкото здравно министерство предупреди за риск от възникване на епидемии от болести,

...
Гръцкото здравно министерство предупреди за риск от възникване на епидемии от болести,
Коментари Харесай

Гръцките власти предупреждават за опасност от разпространение на зарази

Гръцкото здравно министерство предупреди за риск от пораждане на епидемии от заболявания, пренасяни посредством храна, вода и животни, в регионите, които са наранени от средиземноморския циклон „ Даниел “, съобщи гръцката телевизия „ Скай “.
Прочетете още
След огромните наводнения, породени от унищожителната буря, има заплаха от вирусни, бактериални и паразитни гастроентерити, хепатит А, респираторни проблеми, както и заболявания, пренасящи се от животни, като западнонилска тресчица.

Особено внимание се обръща на възможността от преместване на лептоспироза – зараза, която може да се съобщи от урината или тъканите на инфектирани животни, влезнали в контакт с очите, носа и устата на човек или от нечиста с урина вода.
Гръцкият министър на аграрното развитие и храните Лефтерис Авгенакис прикани фермерите да предадат мъртвите си животни за кремация или погребение, съобщи националната телевизия ЕРТ.

Той приканва фермерите да не чакат Агенцията за земеделски застраховки да оцени вредите, за да може да се предотврати заплахата от разпространяването на болести.

Авгенакис акцентира, че скоро ще бъде допустимо още веднъж да се обработва земята и държавното управление е на страната на засегнатите земеделци, написа Българска телеграфна агенция.

Наводненият регион в префектура Тесалия в Централна Гърция е близо 800 000 декара, регистрират данни от европейския спътник, това значи, че към една четвърт от обработваемата земя в Тесалия е под вода. Щетите върху добитъка, растенията и оборудването са големи, показва ЕРТ.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР